nedelja, 31. januar 2010

NASMEH

Celo nebo se ti lahko nasmehne, če imaš srečo ...


Kaj pa, če nimaš te sreče??? Potem se pa ozri okoli sebe in se sam nasmehni nekomu! Zagotovo boš ZELO KMALU dobil prečudovit nasmeh nazaj. Ne čakaj na nebo! Bodi ti to nebo, ki se smehlja!

Gaja Jančar, 6.a

ŠOLSKA PREHRANA

Našo Kuku ekipo je mučilo nekaj vprašanj v zvezi s šolsko prehrano. Seveda smo se po odgovore zatekli k vodji šolske prehrane, k učiteljici Jožici Primc Mrzelj.

Zakaj pri kosilu po novem dobimo 1 palačinko, prej pa smo dobili 2?
Ker so te večje.


Zakaj na naši šoli ne kuhamo kosil?
Ker je naša kuhinja opremljena samo za razdeljevanje hrane.

Zakaj nimamo več jedilnikov na izbiro - kot na nekaterih drugih šolah?
Ker ne kuhamo na naši šoli.

Zakaj vsaj enkrat na leto ne dobimo za kosilo pomfrija?
Ker ne bi bil svež, ko bi ga učenci dobili na krožnik.


Zakaj večkrat ni hot doga za malico?
Dovolj je, da ga imamo 1-krat na mesec.


Ali bil lahko zraven dobili tudi majonezo in kečap?
Majoneza je preveč mastna, kečap bi pa lahko imeli.


Seveda si sedaj srčno želimo, da se nam izpolni vsaj ena želja (KEEEEEČČČČČAAAAP!!!) …

By AleX

ponedeljek, 25. januar 2010

NAJ NAJ ... (3. del)


NAJBOLJŠI PRIJATELJ

Moj najboljši prijatelj je Lan. Z njim se večkrat skregava, saj je čuden fant. Zakaj čuden? Ker včasih kakšno bedarijo zine. Ampak navadno sva hitro spet prijatelja. Vseeno mislim, da je zelo pameten in zanimiv. Rada sva skupaj in skupaj še nisva naredila nobene neumnosti. To pa zato, ker mislim, da sva zelo prijazna in dobra fanta.

Adi, 5.a

sreda, 20. januar 2010

NAJ NAJ ... (2. del)

NAJBOLJ ŽALOSTEN DAN … (ZAME) ... :(

Zame je bil najbolj žalosten dan 24. junij 2009, in to zato, ker je bil David (moj bivši sošolec) še zadnjič z nami v razredu. 6. razred naj bi namreč nadaljeval na drugi šoli. No, ja ... Fora je bila v tem, da … saj veste - že od prvega razreda sem bila vanj zaljubljena, zato sem se zelo težko poslovila.

Ta dan je potekal takole (imam ga živo pred očmi):

Najprej smo šli skupaj z razredom v telovadnico. Tam smo odigrali 2 igri MED ŠTIRIMI OGNJI. Sama sebi sem si rekla: ''Evo, še zadnjič skupaj z njim (Davidom) igramo med dvema ognjema in še zadnjič bomo imeli njegovo veliko pomoč pri igri!'' In res smo obe igri zmagali mi, bivši 5.b.

Nato smo odšli nazaj v učilnico, kjer smo bili 1uro in pol sami brez učiteljice. Med tem časom smo se Ana, jaz, Jaka in David kar ujeli v pogovor in se veliko smejali in zabavali. David in Jaka sta sedela na mizi v zadnji klopi, midve z Ano pa v predzadnji … Kar naprej sva se obračali, sploh pa takrat, ko je David pokazal svojo umetnino, ki naj bi predstavljala naju z Ano. Nama se je zdelo zelo smešno, sploh pa izdelek, ki ga je narisal … Bili sva narisani kot dva šalabajska … hehehehe … Potem sva še midve vzeli list in nanj narisali Davida in Jako. Tudi ta izdelek je bil zelo smešno narisan - kot da bi bila dva klovna. Potem smo se začeli pogovarjati o glasbeni skupini GREEN DAY (ker imajo najboljše videe, pesmi, itd ...).

Nato je prišla učiteljica in nam rekla, naj rože na okenskih policah odnesemo dol v avlo. Mi štirje smo hitro stekli po rože in jih nesli dol. Bilo je spet zelo smešno, saj je iz njih kar letela zemlja in skoraj smo se zaleteli, malo je manjkalo …Vmes pa smo izvedeli, da nas v 5.a čaka pica. Tam smo sedli tako, da sem jaz sedela zraven Ane, David zraven nje in zraven Davida Jaka … Bilo je zelo malo prostora, zelo smo se drenjali. David ni mogel več sedeti pri miru, zato nas je začel riniti in se prestavljati. Usedel se je zraven mene, nato pa se je čez nekaj časa presedel drugam. Z Ano sva takoj šibali za njim in sedli zraven, nato me je vprašal, če imam MSN. Rekla sem mu, da imam Facebook. Potem smo dobil pico in ko smo jo jedli, je David začel govoriti, da ne mara pice z mastnim sirom ... hahaha ... res sem si vse zapomnila. Nato smo se odpravili nazaj v razred. Dobili smo spričevala, se poslovili in odšli.

Tedaj pa je prišel najbolj žalostni del. Nisem mogla verjeti, da je res vsega konec in da David gre. Z Ano sva hodili po hodniku, za nama je bil David, pred nama pa Nelly. Potem smo se vsi skupaj ustavili in Nelly je rekla: » David, a kar greš?« On pa: »Jaa … « Dala sta si roke in se poslovila, jaz in Ana pa sva samo žalostno zraven stali in gledali … David je potem šel počasi v garderobo, midve z Ano pa nazaj v učilnico. Obe sva še zadnjič pogledali nazaj in potiho rekli: ''ADIJO, DAVID!'' Jaz sem bila čisto žalostna ob misli, da ni več moj sošolec in da ga ne bom več videla vsak dan tako kot takrat.

Zdaj, ko ga ni več med nami, ga vsi pogrešamo, še posebej pa midve. Na srečo pa nas David pride na vsake toliko časa malo pogledat. Zmeraj se tega močno veselim. Nazadnje je prišel 22. 12. 2009 – takrat, ko je bil novoletni koncert. Bilo je kot v pravljici. Kar iz nekje se je pojavil. Kar naenkrat je stal pred mano. Nisem mogla verjeti. Kar zakričala sem! Ta dan je bil zame za spremembo najboljši dan! In za vedno si ga bom zapomnila.

Sara Jeđud, 6.B

torek, 19. januar 2010

NAJ NAJ ... (1. del)

NAJBOLJŠA PRIJATELJICA **

NAJBOLJŠA PRIJATELJICA JE TISTA, KI TE PODPIRA V DOBREM IN SLABEM.
JAZ IMAM TAKO PRIJATELJICO IN JE NE BI DALA ZA NIČ NA SVETU. ČE IMAŠ RES PRAVO PRIJATELJICO, SI DRUGA DRUGI ODPUŠČATA.

Naj vam napišem primer …

Ko prideš v šolo po nekaj dneh prehlada, ugotoviš, da bo učiteljica spraševala snov, ki je ti ne znaš. Razjeziš se na prijateljico, da te na to ni že prej opozorila, ko ti je prinesla zvezke, da prepišeš snov. In na tvoje presenečenje učiteljica pokliče prav tebe. Po dolgem spraševanje se spraviš v klop z nesrečno 2! Jezna si in razočarana nad prijateljico. Nekaj dni se kujaš, pa čeprav bi se zelo rada pobotala. Imaš močan ponos. Nazadnje le ugotoviš, da za tvojo 2 ni kriva ona. Kaj se pa nisi že prej učila! (Poleg tega pa se vsakemu zgodi, da kaj pač pozabi povedati.) Postane ti neskončno žal. Končno pogoltneš svoj ponos in ji poveš, kako čutiš. Kot prava prijateljica te sprejme in skupaj se spet spoprijemata s težavami, ki prežijo na obe. Pa tudi z lepimi stvarmi … :D

Ana Logar - 6.B



Najboljši dan

Pred kratkim sva z očkom šla na Golovec in tam naredila snežaka. V višino je meril malo več kot jaz. Za oči sva uporabila lubje, za nos sva uporabila palico (ker korenja nisva vzela s seboj), za usta krivo palico in za metlo veliko palico. Za pot gor in dol sva potrebovala 2 uri in 30 minut. To je bil moj najboljši dan v letu 2010.

Gal Šušteršič, 3.a


Najboljši dan v najboljšem mesecu

September je zame najboljši mesec. Takrat je moj rojstni dan. Meni in moji mamici se je zdel doslej najboljši sedmi rojstni dan. Takrat je bilo res super. Torta je bila slastna in najboljše darilo je bil bratec Nejc, ki smo se ga zelo veselili. Pri babici sem dobila tobogan in zelo velik bazen, v katerem so bile skoraj same sladkarije. Pri teti sem dobila kroglice, ki v vodi spustijo barvo. Tega rojstnega dne ne bom nikoli pozabila! Seveda pa se zaradi rojstnega dne že veselim naslednjega SEPTEMBRA!

Ana Kosmač, 4.a

torek, 12. januar 2010

PAPIRNATE SNEŽINKE

Zima nas v zadnjem času obilno zalaga s snežinkami, a vseeno je izrezovanje snežink iz papirja čudovito krajšanje časa. Ob pogledu na ustvarjeno nam vedno vztrepeta srce.

Zato objavljamo link za internetno stran, na kateri lahko virtualno ustvarite snežinke. Pomanjkanje škarij in papirja torej ne bo več izgovor ;) Treba je samo en KLIK in že lahko svojo domišljijo spustite med oblake.

NEKAJ LEPEGA

Lara Prijon, 6.b

ponedeljek, 11. januar 2010

SREČA

Jaz sem srečna, ko so prazniki in ko nekaj izvem. Srečna sem, ko sem prosta.
Moja sestra Anna je srečna, ko dobi pisala, ki si jih je želela.
Moja mami je srečna, ko jo masiram in ko je prosta.
Moj oči je srečen, ko mu ni treba kidati snega in ko ga masiram.
Da so takrat srečni, vem zato, ker to pravijo in ker se vidi, da so srečni.

Nina Sangawa Hmeljak, 3.b


Jaz sem srečna, ko pridemo na morje. Tam se kopam. Srečna sem, ko z mamico zalivava rože. Takrat sem vedno srečna. Takrat nimam skrbi. Počutim se, kot da bi se mi uresničila največja želja.

Ana Pikovnik, 3. b

Ljudje, ki so srečni, se smejijo. Oči je srečen, ko me spet vidi po dolgem času. Mami je srečna, ko pridem iz šole. Babi je srečna, ko me mami pripelje k njej. Jaz sem srečna, ko vidim očija, mami, babico in dedija.

Hana J. Dermelj, 3.b


Jaz sem srečen takrat, ko grem na Koroško k svojemu bratrancu Lukasu. Z njim se igram, lovim martinčke in igram računalnik. Z njim, z babico in dedkom gremo tudi v naravo. Sredi gozda imata babica in dedek hiško, kjer je prečudovito. Nekoč se je bala sena s kmetije prikotalila na mizo in stole ter jih uničila. A zdaj imata novo mizo in stole.

Gal Šušteršič, 3.a

Človek je srečen takrat, ko se mu zgodi nekaj lepega. Nekaj primerov sreče:
- ko si v bolnišnici in te obišče prijatelj;
- ko imaš rojstni dan;
- ko vidiš nekoga, ki si ga dolgo pogrešal;
- ko zmagaš na velikem tekmovanju;
- ko dobiš dobro oceno.
Človeka ne osrečijo samo denar, računalniške igrice, drage igrače ... Midve sva na primer srečni, ko sva skupaj.

Nina Senih in Ana Kosmač, 4.a

Srečna sem, ko sem s svojim psom. Srečna sem, ko se zabavam. Srečna sem, ko me mama in očka poslušata.

Patricija Bazelj, 3.b


Sreča je, ko se ti v življenju zgodi nekaj prelepega. To pomeni, da si srečen HUDO. Jaz sem srečna, ko se s sestro ne kregava. Nisem bila srečna, ko mi je boter umrl. Rada pa vidim tudi, da je moja mami srečna. Zelo rada bi, da bi bila ves čas z mojo najboljšo mamico.

Lea Novosel, 3.b


In kdaj smo še srečni?

Mai, 9 let: Kadar imam prijatelje.
Sara, 7 let: Ko grem k dedku in babici.
Lara, 6 let: Ko jem palačinke z medom.
Mija, 8 let: Ko sem prosta.
Maruša, 13 let: Ko imam veliko prijateljev.
Maša, 8 let: Kadar mi sestra ne teži.
Lan, 10 let: Ko sem doma.
Lina, 9 let: Ko me imajo vsi radi.
Ajda, 8 let: Ko objamem svojo psičko Tišo.
Jasna, 42 let: Ko sem zdrava.
Laura, 6 let: Ko sem doma.
Lana, 6 let: Ko sem v šoli.

Spraševali sta Nina Tepina, Maša Zdešar, 3. razred

nedelja, 10. januar 2010

AVATAR

Avatar je super domišljijski film, še posebej za pustolovce. Govori o ljudeh, ki najdejo planet Pandora in ga okupirajo. Tam zgradijo vojaško oporišče in izkoriščajo pandorsko rudo. Na tem planetu živi tudi ljudstvo, ki se temu upira. Vojak Jake, ki ne more hoditi, se odloči, da bo odšel na ta planet. Ker pa je tam ozračje strupeno, vsakega človeka, ki gre tja, preselijo v tuje telo, v mešanico med človekom in bitjem s tega planeta - v avatarja. Jake tako na Pandori spet lahko hodi. Očarljiva domorodkinja mu reši življenje in Jake se vanjo zaljubi. Seveda je zaplet tu, saj se mora odločiti, ali bo na strani izkoriščevalskih ljudi ali ljudstva svoje ljubezni.

Moje mnenje o filmu je zelo zelo pozitivno. Super lep domišljijski svet. Če pa zraven prištejemo še 3D očala, pa lahko le rečem, da je film fantastičen. Upam, da vas bo moje mnenje prepričalo za ogled.

Lan Grošelj, 5.a

četrtek, 7. januar 2010

FACEBOOK

Ob besedi Facebook pomisliva na vse najine prijatelje in prijateljice. Facebook je namreč zelo praktičen, saj si lahko 24 ur v stiku z njimi. Preko njega pa lahko spoznaš svojo ljubezen življenja, a pri tem moraš paziti, da se ne navežeš preveč nanj/o, saj ti mogoče ne bo vračal/a čustev.

Pogovor dveh uporabnic Facebooka:


- Ana, kaj si misliš o Facebooku?
- Ja, to je neka fuul kul stvarca. Predvsem pa popularna. In kaj si ti, Sara, misliš o Facebooku?
- Emm ... ne vem, zelo mi je všeč, na njem preživim veliko časa, saj je na njem veliko zanimivih ljudi in stvari. Koliko časa pa preživiš na njem, Ana?
- Ja, kakor kdaj! Ponavadi sem na njem 1 uro na dan, z izjemami sicer, ko sem na Face-u veliiiiko dlje! Koliko časa pa na njem preživiš ti, Sara?
- Jaz pa kar nekaj časa … Vedno, ko pridem na računalnik, grem takoj na Face-a ... Skoraj vsak dan sem na njem od 20:00 - 22:00!
- A bi midve zdržali 1 mesec brez Facebooka?
- Ni govora. Še en teden komaj!!!
- Ali sva s Facebookom zasvojeni?
- Zdi se mi, da ja. (Sara)
- Itaaaaak, da NEEEE! (Ona ta druga (Ana)).
- Koliko časa že imava Facebook?'
- Kakšne pol leta (od 10. leta naprej).

Če mladi vsaj malo podobno razmišljajo kot midve, ugotovimo, da je Facebook res ZEEELOOO popularna stvar. Pa ne samo za mlajše, ampak tudi za starejše. To pa sva ugotovili zaradi tega, ker naju za prijateljstvo prosijo tudi (oprostite izrazu) dedki in babice!!!

Ana in Sara, 6. b

Ali ste vedeli, da je Facebook ustanovil študent Mark Zuckerberg februarja 2004 (takrat je bil star 19 let). V roku enega meseca se je na Facebook prijavilo že več kot pol do diplomskih študentov Harvarda. O tej zgodbi se pripravlja tudi hollywoodski film.

- Facebook ima preko 130.000 aktivnih uporabnikov in več kot 600 zaposlenih.- V zadnjem letu je bila rast Facebooka 118 % mesečno.

- Facebook si zapomni vse osebne informacije in aktivnosti člana.

- Mark Zuckerberg je zavrnil ponudbe za prodajo Facebooka v vrednosti 975 milijonov dolarjev. Če se Facebook proda, pomeni, da bodo šle vse informacije o članih v roke novemu lastniku. Člani nimamo nikakršnega vpliva na to, kdo bo dobil naše osebne podatke.

- Mark Zuckerberg je kot lastnik 30 % Facebooka najmlajši milijarder na svetu (vreden je 1,7 milijarde dolarjev).

- Ste se kdaj spraševali, zakaj vam oglasi na Facebooku ponujajo natanko to, kar potrebujete? To je zato, ker inteligentni sistem zabeleži vaše obnašanje na spletu in temu prilagodi svoje informacije.

- Tudi če spremenite svoje ime, e-mail, naslov in druge podatke, se bodo vaši stari podatki še vedno lahko pojavili v Facebookovi aplikaciji Friend Finder.

- Če vtipkate v Facebook svojo mobilno številko, je velika verjetnost, da boste dobili mobilni spam.

- Veliko Facebookovih profilov je lažnih. Zato dvakrat premislite, preden sprejmete povabilo za prijatelja!

Ika in Gaja, 6.a

Facebook uporablja veliko ljudi, največ mladih. Na njem se zabavajo! Vendar pa sem v časopisu zasledila nezaželjen dogodek, ki se je zgodil zaradi Facebooka:

Mlado dekle je objavilo, da se med delovnim časom skrajno dolgočasi. In naslednji dan so jo odpustili zaradi tega. Torej – ne objavljajte vsega na Facebooku!

Facebook je baje tudi kriv za petino ločitev na svetu.

Lara Rebernik, 6.a

Facebook je itak ful hud,
za naše možgane pa krut!

Kaj je glavni problem?
Škoduje, a ne samo našim kostem!

Lahko si odvisen od iger
in tečen bolj kot tiger.

Če si preveč gor,
postaneš dobesedno nor.

Klepet s frendi sicer ne škodi,
a vseeno - na Facebooku manj bodi!

Pridruži se naravi -
zgleduj se po kravi!

Ta je vedno zunaj.
Ti greš pa lahko na Dunaj!

Igraj vsaj pink ponk
ali še bolje: veliki kong!

Lara Prijon, Ajda Mljač, 6.b

In kakšno je stanje na naši šoli?

Ali poznaš Facebook?
Da: 20 učencev
Ne: 0 učencev (!!!)

Ali ga uporabljaš?
Da: 16 učencev
Ne: 4 učenci

Koliko časa na dan preživiš na Facebooku?
- 5 ur
- 4 ure
- 3 ure
- 2 uri (5 učencev)
- 1 uro (2 učenca)
- 30 minut (3 učenci)
- 20 minut
- 10 minut
- 5 minut

Zakaj ti je všeč?
Lahko se pogovarjaš s prijatelji. (6 učencev)
Ker imam prijatelje na njem.
Lahko spoznavaš druge osebe. (2 učenca)
Lahko spoznavaš nove bejbe.
Samo naredil sem si ga.
Ker mi je pač všeč.
Ker so na Facebooku igre.
Ker spoznaš veliko prijateljev.

By ALEX

ponedeljek, 4. januar 2010

ANIMIRANI FILM

Kakšen mesec dni nazaj sem doživel nekaj nenavadnega. Šel sem v Knjižnico Otona Župančiča na delavnico animiranega filma in skupaj s štirimi otroki smo v enem tednu naredili animirani film, ki traja okoli 4 minute. Naredili smo ga tako, da smo vsak premik posebej fotografirali s programom Stop Motion Pro. Liki so bili narejeni iz kartona in kolaža. Sceno pa smo narisali na papir in jo pobarvali z voščenkami. Pomagali so nam učitelji Luise, Delfina in Andrea.

Zgodba govori o zdolgočasenem medvedu Brundu, ki si je želel igrač in zato se je odločil, da se bo odpravil v mesto. V mestu pa se mu je zgodilo to, da … Ah, raje si kar poglejte naš izdelek:




Bilo je nepozabno!

Gal Šušteršič, 3.a