sreda, 21. april 2010

MOJ OČI

Mojemu očku je ime Noriaki. Vsi ga kličejo Sančan. Je iz Japonske. Ko je bil majhen, je živel na gori. Po poklicu je slikar.

(midva)

Veliko ve o zdravju. Ko se jezi, je bolje, da ga ne srečate. Prenovil je že vso hišo, sedaj ga čaka še dnevna soba. Star je 37 let. Ne mara sladkarij. Ne mara tudi snega, zato ker mora takrat »kidati«. Rad je sam doma. Zelo dobro kuha, zato namesto mami kuha kar on. Težak je 79 kilogramov. Nehal je piti pivo.
Slika slike, ki jih jaz ne razumem, ampak so na njih lepe barve. V Slovenijo je prišel zato, da se bi naučil slikati. Slika abstraktne slike. Na njih je svet srca ali vesolje.

Srečen je, ko konča sliko, ko dobi dobro idejo in ko ugotovi, da mu bo uspela dobra slika. Žalosten je, ko mu ne uspe narisati slike tako, kot si je predstavljal, in ko ne more pokazati dobre slike vsem, ki jih ima rad. Japonsko pogreša, ko govori slovensko in ga Slovenci ne razumejo dobro in ko si zaželi jesti japonsko hrano. V Sloveniji mu je najbolj všeč zrak, kruh, pršut in ko ga sosedi pozdravijo.

Nina Sangawa Hmeljak, 3.b

RADA IMAM ...

Slap je čudovit delček reke. Slap sem videla v Tuniziji v nekem malem mestu. Pri slapu so bile skale in veliki listi. Ostal mi je v spominu, saj sem bila tam z mami in sestro Mašo. Zelo smo se zabavale. Nikoli ga ne bom pozabila. Slap se mi zdi nekaj posebnega. In ko sem ga risala, sem pomislila, da bi poleg narisala še kužka, ki pije vodo. Ker imam kužke tudi zelo rada.


Lea Novosel, 3.b

NAŠE INTERESNE DEJAVNOSTI

NOGOMET

Hodim na različne krožke, danes pa vam bom povedal nekaj o krožku nogometa.

Tam imamo tekme, vaje, zabavne igre … Najprej se moramo razgibati, potem se igramo različne igre. Povedal vam bom, kako se igra igra pepček. Stojimo v krogu, en igralec pa je na sredini in z nogo poskuša odbiti žogo, ki si jo igralci, ki stojijo v krogu, podajajo z nogo. Če npr. jaz podam žogo in mi jo pepček z nogo odbije, gre on na moje mesto, jaz pa v krog.

Potem imamo na treningih tudi tekme. Tri igralci, volijo zato imamo tri ekipe. Dve ekipi igrata čez celo telovadnico, ena pa počiva. Tista ekipa, ki zmaga, igra tudi naslednjo igro, poražena ekipa pa počiva. Včasih igramo tudi z drugo šolo. Zdi se mi, da smo zelo dobri. Dobili smo tudi medalje NZS (to pomeni Nogometna zveza Slovenije).

Rad hodim na ta krožek, ker mi je všeč nogomet in se rad preizkušam v tej športni disciplini. Pa tudi prijatelje imam tam in se radi družimo.

Komaj čakam, da bom navijal za naše nogometaše na svetovnem prvenstvu v Južni Afriki. Zbiram tudi nalepke za album.

Gal Šušteršič, 3.a


RITMIČNA GIMNASTIKA

Jaz hodim na ritmično gimnastiko. Tam je zelo zabavno. Jaz sem v nadaljevalni skupini, nekatere pa so še začetnice. Me v naši skupini smo se odločile, da bomo tekmovale. Kupile smo vse enak dres. Zdaj vadimo nastop za tekmovanje. Ne gre nam še zelo dobro. Nastop bo aprila. Komaj čakam nastop. Malo bo težko … Prejšni nastop nam je šel zelo dobro (a to še ni bila tekma). Na nastopu potrebujemo žogice. Lahko tudi uporabljamo trakove, obroče, kije in kolebnice. Na začetku se igramo. Po igri pa se ogrejemo in vadimo za nastop.

Nina Sangawa, 3.b



TEAK-WONDO
Teak-wondo je borilna veščina, ki izhaja iz Koreje. Ustanovil jo je mojster čoja. Razdeljena je na dva dela in to sta itf in wtf. Bil sem na tekmovanju in osvojil bronasto medaljo. Obstajajo tudi forme- to so nekakšne poteze, ki jih moraš znati,če hočeš narediti izpit za višji pas. Pri teak-wondoju so tudi borbe, ki so lahko na tekmovanjih zelo boleče.

Jaz sem začel trenirati pri petih letih in sem prenehal, ko sem imel 7 let. Sedaj spet treniram že 1 leto. Treniram 2-krat na teden in se zelo zabavam. Ta šport mi je zelo všeč in treningov se vedno veselim.

Adi, 5.a