nedelja, 13. december 2009

TRIJE DOBRI MOŽJE

Slovenski otroci imamo V.E.L.I.K.O. srečo, saj nas v mesecu decembru obiščejo kar trije dobri možje. Naokoli pridejo v naslednjem vrstnem redu:


MIKLAVŽ

Miklavž pride, ko že vsi spimo. Ima belkasto in zlato obleko in kapo. Ni sam, ima tudi angelčke in parklje. Na kapi ima tudi križ. Ponavadi prinese za darilo sladkarije, sadje in še suho sadje. Rad ima pridne otroke. Parklji pa obožujejo poredne. Njim prinesejo palico. Sveti Miklavž pride v noč iz 5. na 6. december. Takrat damo košaro zraven okna in okno pripremo. Če pa ne nastaviš košare, ti darilca da drugam.

Ana Pikovnik, Nina Sangawa Hmeljak, 3.b

Miklavž je zelo star dedek. Ima dolgo brado in nosi mala darila. Miklavž ima belo sveto obleko. Spremljajo ga angelčki in parklji. Nama je všeč zato, ker je zelo dober.

Patricija Bazelj, Nina Tepina, 3.b


BOŽIČEK

Božiček je striček,
ki nosi darila,
prinaša balone in sladke bonbone

Ponoči z jelenčki prileti
in pod vsako smreko
darilce pusti

Otroci se zjutraj veseli zbudijo
in se pod smreko
veselijo

Porednim otrokom
nevarnost grozi,
saj se pod smreko palica kotali

Zato se čez leto
splača priden bit'
in za božič veliko daril dobit!!!

Lara Rebernik, Gaja Lancoš, Ika Fazarinc, 6.a

Božiček živi na severnem tečaju. Ima dolgo brado in rdečo kapo s cofkom. Decembra obiskuje otroke in jim prinese darila. Daril se otroci zelo razveselijo. Božiček ima tudi 30 jelenov in velike rdeče sani. Božičku pomagajo škratje in jelenčki.

Ajda Toš in Hana Justin Dermelj, 3.b


DEDEK MRAZ

Dedek Mraz ima super darila, ki jih mi dobimo. Ima svoje jelene, ki ga pripeljejo do nas. Živi v majhni koči v gozdovih na severu. Je smešen možiček, ki ima dolg bel plašč in tople hlače. Ima tudi kul kapo - kučmo. Kapo mu ponavadi strga škratkova muca. Nikoli se ne zmoti pri seznamu igrač. Dedek Mraz je najboljši, kajti zmore v eni noči razdeliti vse igrače.

Lea Novosel, 3.b

Lansko leto je dobri stari dedek Mraz obiskal tudi našo šolo. Takole srečni smo ga pričakali na hodniku:

Seveda upamo, da bo tudi letos prišel naokoli, stisnil ravnateljico v objem, nam pa prinesel kakšen majčken sladek zalogaj :)

Katerega od vseh treh imamo na naši šoli najraje, pa boste izvedeli v prihodnjih dneh.

4 komentarji:

rokika pravi ...

lara fuuulll coool pesem

? pravi ...

ta čiko je pumoje vikič

Anonimni pravi ...

valda

timika pravi ...

jap.* seii je biuu