nedelja, 21. marec 2010

50 CENT

Pevca 50 Centa poslušam že dolgo, saj mi je zelo všeč njegova glasba. Tudi njegovo življenje se mi zdi zelo zanimivo. Občudujem ga, saj je moral veliko pretrpeti v otroštvu, a je vseeno postal zelo slaven. Zato sem se tudi odločila, da napišem nekaj o njem.

50 Cent je znani ameriški rapar in filmski igralec. Rodil se je 6.julija 1975 in živi v New Yorku. Njegovo pravo ime je Curtis James Jackson. Njegovo otroštvo tudi slučajno ni bilo ravno najlepše, saj mu je pri osmih letih umrla mama Sabrina Jackson, ki je bila preprodajalka drog. Zato je od tedaj naprej živel pri babici in dedku. Pri dvanajstih letih pa je bil aretiran zaradi preprodaje mamil in je tudi pristal za pol leta v poboljševalnici. Do leta 2000 je prenehal s preprodajo mamil in se posvetil glasbeni karieri, vmes pa je bil dvakrat ustreljen. Sedaj ima sina, ki mu je tudi spremenil življenje. Ko se je rodil, je 50 Cent začel drugače razmišljati o življenju, saj si želi, da bi ime njegov sin lepše otroštvo, kot ga je imel sam. Da pa je 50 Cent sploh postal znani pevec, mu je pomagal tudi znani pevec Eminem.

Prvi album je izdal leta 2003 z naslovom Get Rich Or Die Tryin', najnovejši pa je Before I Self-Destruct. Drugače pa ima posnetih kar nekaj albumov in več kot 100 pesmi. Pred kratkim, 3. 3. 2010, je obiskal tudi Slovenijo - Ljubljano. Fifty pa ima tudi svojo znamko oblačil G-Unit, kakor se imenuje tudi glasbena skupina, ki jo je ustvaril on.

To je to! 50 Centa pač preprosto obožujem in mu želim veliko uspehov še naprej.

Sara Jeđud, 6.b

3 komentarji:

ana pravi ...

oo, kok čudn piše .... je ropar !!

SaRa. pravi ...

RAPAR pišše!!..

Anonimni pravi ...

zelo dolg spis...