nedelja, 14. marec 2010

REŠIMO PASJE BREZDOMCE

Iz zavetišča psičke vzemite, predsodke pa preženite!

Mnogo psov je brez doma, brez nekoga, ki bi jih imel rad. Brez nekoga, ki bi mu bili zvesti. Take pse najdete v pasjih zavetiščih.

In v zavetiščih se najdejo tudi popolni psi. Čeprav niso več mladički, so lahko super! Včasih so še boljši kot tisti, ki jih kupite v kakšni »pasjerejnici« ali čem podobnem. Ni pomembno, ali so čistrokrvne pasme ali ne. Meščančki so ljubki, pametni in še bolj zdravi. Veliko predsodkov je, da so v zavetiščih napadalni, čudni in nevarni psi. Seveda se najdejo taki, ampak jih je tako malo … približno toliko, kot je na Koleziji neumnih učencev (ha ha, nič!). No, torej, skoraj vsi psi v zavetiščih so prijazni. Če pa je kakšen malo bolj divji, sigurno za to ni kriv sam, ampak je imel po vsej verjetnosti v otroštvu nasilne gospodarje.

Poglejte, kako so luškani! Pridni so in v zavetišču lepo skrbijo za njih. A še lepše bi tem psičkom bilo, če bi jih k sebi vzeli vi! Pa še cepljeni so, sterilizirani in vse potrebno.

Če si želite psička, vam zato predlagam, da obiščete zavetišča. Osamljenih psičkov je veliko, luškani so, lepi, prijazni in še veseli bodo, če jih boste kupili. Pa ne samo oni, veseli bodo tudi skrbniki v zavetišču. Zato jih boste dobili za res nizko ceno ali pa celo zastonj!

Tu je nekaj zavetišč, v katerih vas čakajo psički:

Zavetišče Ljubljana, Gmajnice
Zavetišče Horjul
Zavetišče Nabergoj
Zavetišče Maribor
Zavetišče Perun
Zavetišče za živali Turk

In še nekaj. Ne pozabite na mucke. Tudi te si grozno želijo imeti lastnika!

Prosim, preženite predsodke, da so živali iz zavetišč slabše!

Lara Prijon, 6.b

2 komentarja:

nana pravi ...

Kok so luškani ... :)))

ana pravi ...

fuul dobr !!