sobota, 29. oktober 2011

KAJ SE JE ZGODILO Z MIKIJEM?


Nekoč je na nekem gradu živela čarovnica Lojzka, ki je imela netopirčka Mikija. Netopirček Miki je bil zelo nagajiv in strašljiv.
       Bližala se je noč čarovnic, zato so se vse čarovnice zbrale pri čarovnici Lojzki, ki je bila najstrašnejša in najmočnejša od vseh čarovnic v vesolju. Imela je pra čarovniško palico, ki ji je lahko čarala vse nemogoče. V gradu je bilo 12001 čarovnic. Vsaka je imela svojo žival. Priredile so ples, ne samo za čarovnice, ampak tudi za  živali. Vsaka žival je morala imeti strašljivo obleko in bučo, v katero je dajala bombone. Ples je bil divji in glasen. Miki je plesal kot nor, tako kot tudi čarovnice.
       Naslednji dan pa se je zgodila tragedija. Miki je izginil iz uročenega gradu. Lojzka je organizirala iskanje. Iskali so povsod, a nikjer ga niso našli. Čarovnica Lojzka je bila čisto iz sebe. Čez tri dni se je naenkrat znašel v svoji posteljici.
     Od takrat se vsi sprašujejo, zakaj je grad vzel Mikija? Kaj se je Mikiju dogajalo v teh dneh? Netopirček ne izda niti besede. Ali imaš ti kakšno idejo??

Gal, Kaja, Sara iz 5.a

Ni komentarjev: